Na Święta Wielkanocne chciałam zrobić cos innego, widziałam gdzieś zdjęcie, które mnie zainspirowało do zrobienia tych właśnie marchewek.
Składniki:
Marchewki:
1 opakowanie ciasta na tarte
barwnik spożywczy czerwony
10 foremek do pieczenia rurek
peczek pietruszki
Farsz łososiowy:
serek typu philadelfia
kilka plasterków łososia wędzonego drobno pokrojonego
kilka plasterków łososia wędzonego drobno pokrojonego
pietruszka drobno pokrojona
sol
pieprz
Farsz z tuńczykiem:
tuńczyka w sosie własnym rozdrobniony widelcem
czarne oliwki (opcjonalnie) drobno pokrojone
jajko ugotowane drobno pokrojone
majonez
sol
pieprz
Ciasto pokroić w trójkąty i owinąć na foremkach do rurek.
Pomalować farbnikiem spożywczym
Piec około 15-20 min w temp. 180.
W międzyczasie przygotować farsz.
Wszystkie składniki podane do przygotowania farszu wymieszać , przyprawić do smaku. Przełożyć w rękaw cukierniczy i wstawić do lodówki.
Kiedy nasze marchewki po upieczeniu już ostygły. Napełniamy je farszem. Ja na koniec rękawa użyłam jednej foremki na których piekłam marchewki. Tym sposobem napełniłam je dokładniej, bez ryzyka pustej przestrzeni.
*
Na koniec udekorować natka pietruszki i marchewki gotowe.
Smacznego!!!
Możecie zmienić farsz. Proszę o ewentualne propozycje na inne nadzienie.
sol
pieprz
Farsz z tuńczykiem:
tuńczyka w sosie własnym rozdrobniony widelcem
czarne oliwki (opcjonalnie) drobno pokrojone
jajko ugotowane drobno pokrojone
majonez
sol
pieprz
Ciasto pokroić w trójkąty i owinąć na foremkach do rurek.
Pomalować farbnikiem spożywczym
Piec około 15-20 min w temp. 180.
W międzyczasie przygotować farsz.
Wszystkie składniki podane do przygotowania farszu wymieszać , przyprawić do smaku. Przełożyć w rękaw cukierniczy i wstawić do lodówki.
Kiedy nasze marchewki po upieczeniu już ostygły. Napełniamy je farszem. Ja na koniec rękawa użyłam jednej foremki na których piekłam marchewki. Tym sposobem napełniłam je dokładniej, bez ryzyka pustej przestrzeni.
*
Na koniec udekorować natka pietruszki i marchewki gotowe.
Smacznego!!!
Możecie zmienić farsz. Proszę o ewentualne propozycje na inne nadzienie.
Moja ocena tego dania to 3/5
Stopień trudności***
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz