środa, 10 czerwca 2015

Młoda kapusta



Dziś mam kapustę z koperkiem w śmietanie. Ulubiona kapusta mojego męża, córki no i dowiedziałam się niedawno ze także mojej przyjaciółki Ani, kiedy zadzwoniła do mnie po przepis, i nakrzyczała na mnie ze nie ma tego przepisu na moim blogu. Wiec naprawiam ten błąd i już go dodaje.

Produkty:
młoda kapusta
pęczek koperku
śmietana
ok. 2-3 łyżek cukru
 ok.3 łyżek masła
sól
mąka


Sposób przyrządzenia:



Kapustę poszatkować


Do garnka włożyć poszatkowana kapustę i wlać około 3/4 szklanki wody. Na małym ogniu dusić kapustę aż zmięknie, około 10 min od czasu do czasu mieszając żeby się nie przypaliła
Dodajmy około 3 łyżek masła



W tym czasie siekamy drobno cały pęczek koperku



Zalewamy śmietaną
Wrzucamy pokrojony koperek, dodajemy około 2.5 do 3 łyżek cukru,  sól do smaku
Zagęszczamy  woda w mąka
Gotujemy jeszcze chwilkę około 2 mim ciągle mieszając i gotowe

Moja ocena tego dania to 4.5/5


Stopień trudności*
Gorąco polecam
 Do schabowego i młodych ziemniaczków. Pychota!!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...