Ciasto bez pieczenia
to wynalazek dzisiejszych czasów.
Blachę wykładam papierem do pieczenia
Podzielę się z Wami trykiem kuchennym.
Jeżeli macie problem z wyłożeniem foremki papierem, zmoczcie go pod zimna woda a następnie dokładnie wyciśnijcie. Z łatwością przylgnie do ścianek blaszki.
Na foremkę wykładamy ciasteczka maślane.
Dwa budynie gotuję
w połowie mleka z przepisu na opakowaniu.
Dodaję łyżkę masła.
Studzę, wykładam na ciastka i wkładam do lodówki.
Następnie układam kolejna warstwę ciastek.
Wykładam masę karmelową
Układamy kolejna warstwę ciastek.
Wstawiam do lodówki.
Następna warstwa to bita śmietana,
ale ja dodatkowo wysypuje pod nią prażone migdały.
Na patelni podsmażam wiórki kokosowe z cukrem.
UWAGA !!!
Kiedy zaczynają brązowieć bardzo szybko można je spalić.
Wysypuje na bitą śmietanę i gotowe!
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Moja ocena tego dania to 4/5
Stopień trudności**
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz