poniedziałek, 30 listopada 2015

Udka z kaczki w pomaranczach



Kaczka to ulubiony drób mojego męża. Prawdę mówiąc w dzieciństwie nie cierpiałam kaczki!!!
Przekonał mnie do niej jak i do wielu innych  dan  własnie on:-).

Kaczka w pomarańczach.



Składniki:

3 udka kacze
3 łyżki sosu sojowego słonego
skorka z całej pomarańczy
sok z całej pomarańczy
3 łyżki miodu
3 cm startego świeżego imbiru
sol
pieprz

Sposób wykonania.

Udka  oczyścić umyć i obsuszyć za pomocą papierowego ręcznika, natrzeć sola i pieprzem


Sos sojowy, skórkę z pomarańczy, sok z pomarańczy, miód, imbir wymieszać

 zalać mięso.



Odstawiać na noc do lodówki.

Mięso w naczyniu żaroodpornym pieczemy pod przykryciem w temp. 180 przesz 50 min



Następie 30 min pieczemy bez przykrycia . Od czasu do czasu polewając
sosem z pod miesa.



Smacznego!!!


Moja ocena tego dania to 4/5


Stopień trudności***

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...